Ingen kommentarer endnu

Afskedshilsen fra Gilberto Vinciguerra

Kære venner,

Som I måske allerede ved, skal jeg have et års orlov for at kunne færdiggøre mit licentiat i kirkeret. Siden december 2014 har jeg læst kirkeret på distance (fjernundervisning) i Lugano, Schweiz, mens jeg var diakon i Sankt Knud Lavards Kirke i Kongens Lyngby og bagefter andenpræst i Sankt Ansgars Kirke. Jeg har fået lov til at følge kurser på en platform på nettet og holde eksamener både over Skype og mens jeg var i Lugano til den intensiv uge, som man holder 1-2 gange om året. Det har været lidt svært at finde tid til at gå igennem de 45 kurser som en Master i Kirkeret i Lugano består af. Men, med Guds hjælp, har jeg bestået min sidste eksamen i Lugano allerede i juni 2017.

Men, i de sidste 2 år, har jeg desværre ikke kunnet gøre meget mere end det, pga. det pastorale arbejde som andenpræst i Sankt Ansgar og på Bornholm, og som afhøringsdommer i den Kirkelige Domstol i København. Jeg mangler at forsvare mit speciale i Lugano, som jeg regner at gøre det allerede nu i september/oktober og så må jeg begynde det sidste år i Venedig og færdiggøre licentiat i kirkeret dér. I Venedig vil de godkende Masteren fra Lugano med alle dens kurser, men jeg skal skrive en afhandling og bestå en meget tung både skriftlig og mundtlig eksamen om “De Universo Canonico”, som er den afsluttende eksamen for hele studiet. For at kunne få tid til det, har Biskoppen givet mig et års orlov. Så kan jeg komme tilbage om et år til Danmark med en licentiatgrad i kirkeret og være lidt mere behjælpelige i den Kirkelige Domstol i København.

Det har været smukt at bruge de første 4 år af min præstegerning i Sankt Ansgars Kirke, det er jeg Gud og jer taknemmelig for.

Bed for mig!

Må Gud velsigne jer alle!

Skriv en kommentar