Henvendelse til Sankt Ansgars menighed fra den ukrainske præst

Kære alle!

Først og fremmest vil jeg gerne takke jer for, at I deler jeres kirke med den ukrainske menighed på 18. år. Jeres kirke er blevet et hjem for de ukrainske kristne. Som præst beder jeg konstant for alle, der kommer ind i dette tempel. Jeres kristne solidaritet og åbenhed fortjener den højeste ros.

Jeg skriver til jer vedrørende ophængningen af ​​det ukrainske flag.

Enkelte sognemedlemmer er imod ophængningen af ​​det ukrainske flag ved kirken. De spørger, om kirken er politisk neutral?

Jeg vil som præst svare, at det her ikke handler om politik. I dette tilfælde betyder dette flag mere end et statssymbol. Kirken kan ikke være neutral i forhold til synd! Kirken kan ikke være ligeglad med Ruslands uprovokerede, brutale militære aggression mod det ukrainske folk, som i dag lider sammen med den korsfæstede Kristus. Hver russisk bombe, raket, missil på ukrainsk jord dræber børn, unge, ældre, ødelægger skoler, hospitaler osv. Titusinder civile er døde, millioner er flygtninge. Kirken kan ikke tie! At hænge det ukrainske flag viser, at den kristne menighed står på ofrets side, støtter og viser medfølelse.

Fra den praktiske side tiltrækker flaget også ukrainske flygtninges opmærksomhed. Mange gange kom nyankomne ukrainere, der så ukrainske flag, ind i kirken og blev glædeligt overrasket over at høre om gudstjenesten på deres sprog. De havde mulighed for at tale med deres præst.

Jeg sender alt min taknemmelig til Ulla, som holder vagt over de blå-gule farver.

Hver morgen vågner jeg og kigger ud af vinduet for at se, om flaget hænger ved kirken. I dette flag ser jeg mit lidende folk, som om jeg gennem korset ser Kristus. Tak skal I have!

Med bøn for alle medlemmer af Skt. Ansgar menighed

Vasyl Tykhovych

Fra sognekontoret: Flagene og flagstængerne er rutinemæssigt midlertidigt taget ned i fastetiden.